Trpíte nedostatkem magnesia? Otestujte se s B•Side

Fakt, že dostatečná hladina hořčíku v krvi a dalších tkáních je pro naše fyzické i duševní zdraví klíčová, je dnes všeobecně akceptovaná záležitost. Pokud nás už nějakou dobu sledujete, doufáme, že se nám podařilo dobře vysvětlit, proč tomu tak je. Jak ale poznáte, že je vaše hladina nízká, nebo dokonce nedostatečná?Je to opravdu těžké. Symptomy jsou často mírné, mohou souviset s ledasčím a můžete je mít tak dlouho, že už jim nevěnujete žádnou pozornost.

 

 

Pokud se rozhodnete otestovat nejspíš se dostanete k testu sérového magnesia, které vám vyjde v normálním rozmezí 0,66 - 1,07 mmol/l. Problém ale je, že vaše tělo vám jen tak nedovolí tuto hladinu snížit pod spodní hranici, protože výška a stabilita sérové hladiny je pro tělo organismus až moc důležitá. Tělo raději vytáhne hořčík z kostí a z červených krvinek, aby hladinu v séru vyrovnalo, a to i za cenu snížení funkce buněk.

Dalším faktem, vypovídajícím o nefunkčnosti našich sérových testů je skutečnost, že přední vědecké týmy dnes doporučují věnovat pozornost hladinám pod 0,80 mmol/l. Lepším testem je tzv. magnesium v erytrocytech. Ten ale bohužel není levný ani běžně dostupný a váš lékař vás na něj jen tak nepošle.

Naštěstí existuje beznákladová, funkční varianta pro všechny - dotazník. Tento velmi podrobný dotazník vám umožní poměrně dobře určit, jak na tom vaše hladina hořčíku je a zda byste měli podnikat zásadní kroky k jejímu navýšení. Můžeme vás ujistit, že metoda dotazníků je v praxi běžně používaná a korelace jejích výsledků s laboratorním měřením je často až překvapivě dobrá. Zkuste si svůj dotazník anonymně vyhodnotit.

Otestujte se

Zpět do obchodu